Dodik: Mi nećemo ratovati

Vijesti 26. aug 202012:14 > 12:20
Screenshot

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, rekao je danas nakon susreta s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je za očuvanje Dejtonskog sporazuma poručivši da ''neće ratovati''.

VEZANE VIJESTI

Govoreći o situaciji u Bosni i Hercegovini, kazao je da su Bošnjaci u Federaciji ”politički devastirali Hrvate” i da to isto žele učiniti sa Srbima.

I ovdje danas i svaki put kad budem ovdje i bilo gdje, upozoravaću na to da je neodrživo, da se vrati status po Ustavu BiH da bismo mogli da razgovaramo. Neki predlažu Ustavne promjene, mi branimo Ustav i progašavamo se krivim, a nama kače priče da hoćemo neke sukobe. Ne želimo da nam nameću rješenja”, dodao je Dodik.

Ponovio je stav da BiH neće priznati Kosovo.

”Nismo priznali Kosovo i nećemo ga priznati, imamo ogromne pritiske zbog toga i stalno nam traže da promijenimo naše stavove. Pratićemo politiku Srbije na tom planu”, potcrtao je Dodik.

Rekao je da bošnjački narod ne treba da se boji Republike Srpske i Srbije.

”Ne treba bošnjački narod da se boji Republike Srpske i Srbije već svog političkog vodstva. I to je ono o čemu smo mi danas razgovarali”, poručio je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad