Komšić ekspresno reagovao na Dodikovu najavu premještanja ambasade u Jerusalem

Vijesti 07. sep 202010:45 > 10:51
Fena

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je na izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o tome da će tražiti premještanje ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem.

Ovo Dodikovo zalaganje za, kako on kaže, američke interese je licemjerno, a čak i smiješno. Ono dolazi od strane čovjeka sa američke crne liste. Dodik bi da bude protiv NATO-a, da se se protivi zajedničkoj BiH i SAD protiv terorizma, da odbija američke posmatrače na izborima, pa nema čovjeka u BiH koji je više protiv američkih interesa“, izjavio je Komšić.

“Na ovaj način želi da prikrije svoj sukob sa američkom administracijom, i o ovakvim populističkim prijedlozima nema priče”, dodao je.

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, najavio je danas da će tražiti premještanje Ambasade BiH u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalem.

On je to potvrdio danas prilikom obraćanja na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

”Za Republiku Srpsku bi možda bilo dobro i već danas ću uputiti zahtjev Predsjedništvu BiH da donese odluku i izmjesti ambasadu Bosne i Hercegovine iz Tel Aviva u Jerusalem”, najavio je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad