Poričanin-Petrešin: Svi trebamo kupiti proizvode Dite

Vijesti 11. jun 201509:09 > 09:18
N1

Samira Poričanin-Petrešin, programska direktorica na Anteni Sarajevo, komentarisala je dnevnu štampu u jutarnjem programu N1 televizije.

Poslanici na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nisu usvojili Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici koju su predložili poslanici Denis Bećirović, Mirsad Mešić i Zaim Backović.

Užasno sam tužna što dvije decenije od genocida u Srebrenici ljudi koji bi trebali biti savjesni i najodgovorniji ne mogu se složiti u vezi genocida u Srebrenici”, rekla je Poričanin-Petrešin.

Rukometni Zmajevi večeras igraju protiv Bjelorusije, pobjedom mogu izboriti EURO.

Jučer smo razgovarali sa selektorom i rukometašima. Među njima je pozitivna energija i spremni su“, rekla je programska direktorica na Anteni Sarajevo.

Jučer se na društvenim mrežama proširila informacija da je preminula pjevačica Donna Ares.

Ne mogu da shvatim kakvi monstrumi mogu izmišljati vijesti da je neko umro, kao što je neko izmislio da je preminula Donna Ares. To je najhrabrija žena koju sam upoznala u posljednjih nekoliko godina. I nakon informacija koje se pojavljuju ona se i dalje bori i poručuje da je živa i življa nego ikada“, istakla je Poričanin-Petrešin.

Ubice na ulicama, sve ih je više u automobilima.

Jučer je na neformalnom okupljanju građana bilo stotinjak ljudi, a treba nas biti mnogo više. Dovoljno je zaviriti na Facebook profil osobe koja je upravljala automobilom jer je on davno trebao ostati bez vozačke, ako ne i nešto više.”

Naser Orić uhapšen je jučer u Bernu u Švicarskoj.
Mislim da se radi o proceduralnoj grešci, jer sve ostalo ne bi imalo smisla“, smatra Poričanin-Petrešin.

Poričanin-Petrešin je rekla da u moru informacija ima jedna lijepa vijest o obnavljanju kuće pisca Branka Ćopića. “Kada bude obnovljena kuća Branka Ćopića idemo je posjetiti.”

Johannes Hahn otkazao posjetu BiH Vlasti moraju staviti interese građana ispred stranačkih

Mislim da još nismo društvo koje ima političku scenu koja je sazrijela dovoljno da stave interes građana ispred svojih.”

Tuzlanska tvornica deterdženata ”Dita” pripremila je proizvodne pogone i u ponedjeljak zvanično pokrenula proizvodnju.

Na nama je da kupimo po barem jedan proizvod Dite, a na njima je da opravdaju to povjerenje. Nadam se da će Dita doživjeti procvat i da će sve mirisati na bijelo“, rekla je Poričanin-Petrešin.