Vasković za N1: Ako se vratim u Banjaluku, vjerovatno ću biti lišen života

Vijesti 23. sep 202020:47 > 20:57
N1 BiH

Slobodan Vasković, novinar, rekao je večeras za N1 da bi u slučaju povratka u Banjaluku gdje je nekada živio, bio ''vrlo bezbjednosno ugrožen'' te da postoji velika vjerovatnoća da bi tada ''bio lišen života''.

On je u Pressingu rekao da u ovom bh. gradu nije boravio već dvije godine i da je u tom periodu živio ukupno u sedam zemalja. Otkrio je da se trenutno nalazi u Srbiji.

U Banjaluci nisam bio već pune dvije i po godine. Od tada sam bloger nomad, živio sam u pet različitih zemalja, jedna od njih je Srbija gdje se trenutno nalazim. Bio sam ukupno u sedam zemalja. U Bosni i Hercegovini institucije nažalost ne postoje, nema ko da reaguje, institucije su potpuno razorene, one su privatizovane. Oni koji su na čelu institucija oni se ponašaju s nakaradnim pravilom – institucija, to sam ja”, kazao je gost N1 u večerašnjem Pressingu.

VEZANE VIJESTI

Prema njegovim riječima, on smije doći gdje god želi, ali je druga stvar šta bi mu se tom prilikom dogodilo.

‘Ja smijem doći gdje god hoću na ovoj planeti, ali je sasvim druga stvar šta će mi se desiti. Prema mojim informacijama, bio bih vrlo bezbjednosno ugrožen ako se vratim u Banjaluku i na teritoriju Republike Srpske. Postoji velika vjerovatnoća da bih bio lišen života. Ne želim da neko ovo shvati kao neku moju žalopoljku. Ja sam slobodan čovjek, želim da pišem istinu i ono što se stvarno dešava. Ne želim da za lažnu sigurnost budem bilo čiji rob”, dodao je on.

Potom je ispričao da su njegov automobil u Istočnom Sarajevu ”nedavno pokušali zapaliti”.

”Ja inače ne vozim automobil. On je bio parkiran ispred obiteljske kuće u Istočnom Sarajevu. Htjeli su da ga zapale početkom augusta. Moja čitava porodica je izvan Sarajeva, ali dio porodice živi u Istočnom Novom Sarajevu iako oni s mojim pisanjem nemaju baš ništa. Neki i ne dijele moje stavove, ali eto, to se dešava”, rekao je Vasković.

Za situaciju u kojoj se nalazi okrivio je ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača.

Dragan Lukač je apsolutno najodgovornija osoba zbog situacije u kojoj se nalazim ne samo ja nego ogroman broj osoba u Banjaluci”, poručio je gost Pressinga.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad