Lagumdžija za N1: Bošnjakistan i dva Šengena

Vijesti 29. sep 202018:22 > 18:25
N1

Zlatko Lagumdžija, bivši funkcioner Socijaldemokratske partije BiH, govorio je danas za N1 o posjeti članova Predsjedništva BiH Briselu. Kazao je, da su se odlučili da idu na sastanak premda ne znaju što su pozvani.

”Taj sastanak je besmislen. Oni trebaju da idu kad budu imali neki pomak, rezultat na 14 uslova EU, prvo preporuke za dobijanje kandidatskog statusa, pa onda dobijanje kandidatskog statusa, pa tek onda – stani u red na čemu Makedonija i Albanija čekaju dugo. Ovdje se radi da od tih 14 uslova ništa se nije uradilo”, naveo je.

VEZANE VIJESTI

“Mali Šengen” – spin ili šansa, upitao ga je voditelj emisije Dan uživo Zvonko Komšić.

Nije pitanje hoćemo li u mali Šengen ili veliki. To je isto kao da kaže trener Želje, nećemo da igramo sa Sarajevom, hoćemo u finalu Kupa s Barcelonom. Ko te zvao tamo da igraš? Mi smo daleko od velikog Šengena. Ovdje je urađeno nešto što se nudi, to ima podršku Brisela. Nakon dogođaja u Crnog Gori vidimo da mali Šengen ima puno pokriće Brisela i Washingtona i da će se desiti sa ili bez nas. Ukoliko se desi bez nas onda ćemo imati mali Šengen, veliki Šengen i BiH. A u BiH ćemo imati ljude sa bh. pasošem i sa nekim drugim. I onda će se svesti na priču da imamo bošnjakistan i dva Šengena”, zaključio je Lagumdžija.

Detaljnije o razgovoru sa Zlatkom Lagumdžijom čitajte na ovom linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad