Nova knjiga hafiza Bugarija od danas dostupna širom BiH

Vijesti 17. jun 201509:57 > 10:04
N1

Gosti Novog dana bili su hazif Sulejman Bugari i Ajet Arifi iz izdavačke kuće "Connectum" koji su govorili o novoj knjizi hafiza.

Knjiga nosi naslov “Izr(ij)eke – za raju iz Raja”, a hafiz je govorio o tome šta ga je ponukalo na ovaj naslov.

Za ovaj naslov knjige me ponukalo jeste stara mudrost: Za sve postoji rijeka koja je potrebna čovjeku; nekima za tijelo nekima za dušu. Gospodar koji je stvorio sve što vidimo, pa i nas, on je odredio i rijeku za tijelo i rijeku za dušu. Jedno od imena za Božju knjigu jeste: voda“, kazao je.

Ajet Arifi iz izdavačke kuće “Connectum” je kazao da je knjiga dostupna od danas širom BiH, a da je pisana u formi izreka i aforizama kroz životno iskustvo samog autora.

Hafiz je dodao da čovjek mora biti u stalnom razmišljanju ako želi da “upeca misao koja mu se spušta”.

Čovjek mora biti u stalnom razmišljanju ako želi da upeca misao koja mu se spušta. Knjiga nije nastala tako da sjednem i napišem, nego u hodu, “u vožnji”. To je rezultat kolektivnog razmišljanja i kolektivne brige. Onoliko koliko mi pokažemo brigu za drugim, toliko nam Gospodar spušta nove “fajlove” i spoznajemo sami sebe“.

Dodao je još da se u knjizi može pronaći svako jer je čovjek najveća prepreka sam sebi i zato mu je potreban neko drugi da spozna sam sebe.