Francuska protjerala porodicu iz BiH jer je pretukla kćerku

Vijesti 24. okt 202016:57 > 17:04
Shutterstock

Francuska je protjerala porodicu iz Bosne i Hercegovine, koja je kćerku pretukla i obrijala joj kosu, jer je željela da se uda za Srbina, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi Reuters.

Ministarstvo je navelo da je pet članova porodice djevojčice u istočnom gradu Bezansonu 24. oktobra deportovano u Sarajevo.

“Ovo protjerivanje sa nacionalne teritorije posljedica je neprihvatljivog ponašanja porodice u avgustu, naročito premlaćivanja i brijanja kose djevojke koja je bila zaljubljena u mladog Srbina, osobu druge vjeroispovijesti”, objasnili su iz Ministarstva.

Francuski ministar policije Gerald Darmanan na svom Twitter nalogu je napisao: “Kao što smo se i zavjetovali, porodica koja se kukavički obrušila na svoju kćerku i nećakinju, udarajući je i idući toliko daleko da je prisiljava da se ošiša jer je bila zaljubljena u muškarca druge vjere, jutros je protjerana”, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Navedeno je i da je djevojka pod nadzorom socijalne službe i da će sa 18 godina dobiti pravo stalnog boravka.

Francuski mediji su u avgustu izvijestili da je porodica pretukla djevojku (17), muslimanku iz BiH i da su je ošišali do glave, jer je željela da se uda za Srbina (20).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad