Goran Čerkez: Naredba svim bolnicama u Federaciji BiH

Vijesti 26. okt 202013:51 > 13:52
N1

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine poručio je u ponedjeljak da bi stanje u državi, ali i regionu bilo mnogo bolje da su se građani pridržavali mjera.

Iako je došlo do pogoršanja, Čerkez je ocijenio kako je bolja epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini nego u nekim susjednim državama poput Hrvatske, Slovenije, Crne Gore…

“BiH se zasad relativno dobro drži, ali je ozbiljno što se broj zaraženih uduplao u kantonima. Očekujem i od medija veći fokus na pridržavanje mjera. Zdravstveni sistem neće moći odgovoriti ako se ne budemo pridržavali mjera. Očekujem i od kantona da donese mjere i da ih svi zajedno poštujemo”, kazao je pomoćnik ministra zdravstva FBiH.

Istakao je kako su sve bolnice u Federaciji, bez iznimke, dužne u roku od 72 sata staviti svoje kapacitete na raspologanje.

“Mi smo donijeli vrlo jasne mjere, predložili smo i strankama da pređu na alternativni način vođenja kampanja. Što se tiče okupljanja ona su propisana. To što neko ne sankcionira to je do politike i to nije u skladu sa preporukama”, naveo je Gorna Čerkez.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad