DNS ostaje sa SNSD-om u Modriči

Vijesti 05. nov 202016:13 > 16:19
N1

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je danas da je Predsjedništvo stranke dalo saglasnost Opštinskom odboru DNS-a u Modriči da nastavi saradnju sa SNSD-om i podrži Maru Milošević iz SNSD-a kao zajedničkog kandidat za načelnika ove opštine.

Nešić je naveo da je DNS u Modriči predložio rukovodstvu stranke da bi za DNS u ovoj opštini bilo najbolje da na izborima nastupi u koaliciji a SNSD-om.

“Istupili smo iz koalicije na nivou Republike Srpske i BiH, a ostavili slobodu opštinskim odborima da sami odluče o koalicijama u svojim opštinama”, rekao je novinarima Nešić nakon sastanka sa rukovodstvom OO DNS-a u Modriči.

VEZANE VIJESTI

On je naveo da je zadovoljan stanjem u Opštinskom odboru stranke u Modriči, čije rukovodstvo očekuje osvajanje najvećeg broja odborničkih madanta i izbor Mare Milošević za načelnika opštine.

Nešić je ocijenio da DNS u Republici Srpskoj ima veliku podršku građana, kao i da sve partije treba da se okupe oko rješavanja pitanja ekonomije i demografske slike u Srpskoj.

Predsjednik OO DNS-a Modriča Siniša Nikić, koji je nosilac liste stranke na izborima u Modriči, rekao je da je opštini potreban privredni razvoj, industrijska zona, posao za mlade i privlačenje investitora.

On je naveo da je od marta u Modriči bez posla ostalo više od 600 radnika, te da je teško stanje i u lokalnom budžetu, koji je oko 30 odsto manji od planiranog.

“Modriča je mala lokalna zajednica koja ne može uticati na politčke odnose u Republici Srpskoj i BiH, zbog čega je važno da ova opština ima podršku svih republičkih i institucija na nivou BiH”, rekao je Nikić.

Rukovodstvo OO DNS-a sa kandidatima na izborima u Modriči i predsjednik stranke Nešić su na Trgu Milan Jelić predstavili program stranke i razgovarali sa građanima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad