Samir Bečić: Opustite se Bosanci, imate veliki lobi i Biden je prijatelj svima

Vijesti 11. nov 202012:21 > 12:23
N1

Samir Bečić, fitnes trener iz Houstona, koji radi sa gradonačelnikom ovog grada Sylvesterom Turnerom kao šef zdravlja i fitnesa u ovom gradu, u gostovanju za N1 je rekao da je Bosna i Hercegovina - Amerika u malom, i da Bosanci i Hercegovci mogu da odahnu jer će Biden donijeti pozitivne stvari u SAD, svijet, uključujući i Zapadni Balkan. Prema njegovom mišljenju - Biden daje novu nadu za američko društvo, gleda je kao cjelinu i ne koristi Trumpovu politiku 'zavadi pa vladaj'.

U Novom danu na N1 je rekao kako ima dosta prijatelja republikanaca koji su glasali za Bidena, jer SAD voli “mainstream”, kako je rekao, odnosno srednji način ponašanja koji praktikuje Biden.

“Ja pratim zdravlje i fitnes svih američkih političara od 2013. godine. Moj tim i ja smo upoznati sa svim vodećim političarima. Biden ima tako dobru energiju, pozitivan je i dobar čovjek”, rekao je Bečić.

Bidenovim izborom, tvrdi sagovornik Minele Jašar Opradije, Amerika je pokazala da je demokratija i da je sve moguće u toj zemlji.

VEZANE VIJESTI

“Jedan čovjek, koji je pretrpio toliko negativnih stvari, žena i kćerka su mu poginule, sin mu je umro od raka, ima takvu snagu za našu državu. Mislim da neće biti problema. Vidim da su mnogi skeptični, imaju negativan pristup. Amerika poslije svih nedaća postaje jača i pravednija za svoje ljude. Kada bi svi imali ovakvu demokratiju – svijet bi bio bolji”, poručio je Bečić.

Bosanci i Hercegovci koji žive u SAD-u svu većinom glasali za Bidena, rekao je.

“Biden je prijatelj BiH, ne samo jednog naroda, nego svih njenih naroda. To je čovjek koji se vodi razumijevanjem. On će biti dobar za Bosance, Hercegovce, Srbe, Hrvate, Bošnjake, sve manjine, sve građane. On je pozitivna stvar za region”, izjavio je Bečić za N1.

#related-news_0

“Ako je ijedne zemlja zaslužila pozitivan elan – to je BiH. Tako mislim i za Balkan. Vrijeme je da dobiju ekonomski prosperitet”, kazao je.

“Bosanci i Hercegovci ne trebaju da se boje izbora u susjednim državama. Niko ne može ugroziti teritorijalni integritet i suverenitet BiH. Opustite se Bosanci. Imate veliki lobi u inostranstvu. Imate talentovane uspješne ljude. Biden će biti prijatelj svima”, poručio je za N1.

Rekao je kako je Joe Biden čovjek koji vjeruje u nauku, vjeruje profesionalcima – i želi da pobijedi pandemiju.

#related-news_0

“Bosna je kao Amrika u malome. Vjerujem u snagu Bosanaca. Trenirajte, krećite se, razmišljajte pozitivno. To je važno za sve. Pozitivno razmišljanje je ključ u svemu. Bosno, idite naprijed i čitav region sa novim predsjednikom SAD-a. On nije ni protiv koga – on je čovjek sa razumnim pristupom”, zaključio je gost Novog dana na N1.

Pogledajte snimak kompletnog gostovanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad