Damir Nikšić: Breaking iz Općine Centar

Vijesti 17. nov 202017:38 > 17:47
Facebook

Damir Nikšić, samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i predsjednik ESPo-a, oglasio se ovog popodneva na svojoj Facebook stranici zapitavši se zašto se glasovi u Opštini Centar Sarajevo ponovo prebrojavaju.

VEZANE VIJESTI

”Alert, breaking news Zašto ponovo prebrojavaju Opštinu Centar? Zvali posmatrače i biračke odbore nekolicine biračkih mjesta (izgleda uglavnom “strogi centar”) i ponovo broje uz određeno nepoštivanje mjera protiv COVID-a.  Neki posmatrači i brojači napuštaju zbog takvih uslova. Ne namjeravaju čekati do tri ujutro na red da ponovo prebroje glasove sa svog biračkog mjesta.  O čemu se radi?

Izgleda da su neki birački odbori zapečatili sveske sa rezultatima u vreće zajedno sa listićima pa u CIK-u nisu mogli objaviti rezultate sa tih biračkih mjesta. Da bi ih izvadili moraju otpečatiti vreće, a da bi to mogli moraju slijediti zakonsku proceduru ponovnog prebrojavanja. Ako sam dobro shvatio. Ili haluciniram.

Ali “Naknadno otvaranje vreća je navedeno kao jedan od mogućih načina manipulacije izbornim rezultatima”, reče mi neko ko je prošao edukaciju za promatrače, nadajući se da to nije razlog za ovo brojanje”, napisao je Nikšić između ostalog.

Podsjećamo, na izborima u ovoj sarajevskoj općini pobijedio je kandidat Četvorke Srđan Mandić ispred kandidata SDA Nedžada Ajnadžića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad