Novi načelnik Gacka za N1: Zašto je mladi hirurg odlučio da uđe u politiku

Vijesti 03. dec 202017:49 > 18:16
N1

Nakon dugogodišnje vladavine SDS-a, na čelo Gacka došao je mladi doktor Ognjen Milinković i to kao kandidat SNSD-a, a uz podršku SDA. Danas je bio gost emisije Dan uživo.

Za N1, novi načelnik Gacka je rekao kako je politika široka stvar i da više faktora utiče na ovakve promjene, poput promjene načelnika u Gacku.

Prije svega situacija u Gacku koju su i građani prepoznali – da se stvari mogu promijeniti nabolje – i mene su prepoznali kao novo lice i mlad tim uz mene i mislim da je to presudilo u ovim izborima“, komentarisao je Milinković.

Milinković nema iskustva u politici, a o tome zašto je jedan hirurg odlučio da ode u politiku, rekao je da jeste ljekar i da je medicina najhumanija profesija koja postoji, te da su i ljekari humani ljudi. “Ovo društvo vapi sa odgovornošću i humanosti i ako gledate neke stvari kako prolaze i kako nešto nije uredu i ako sami ne uradite nešto po tom planu, znači da učestvujete u tome. Preuzeo sam ulogu da se stvari promijene nabolje“, rekao je.

O tome kako zarađuju političari a kako ljekari rekao je da s obzirom na to da nije bio u politici, ne zna za plaće političara, a da je poznato da medicinski radnici odlaze u Evropu, ali da smatra da se zarađuje sasvim dovoljno.

Rekao je i da neće napustiti bolnicu u Foči, u kojoj radi na Odjeljenju ortopedije.

“Medicina je moja najveća ljubav i ortopedija je najljepša grana medicine i ne namjeravam da se prestanem baviti medicinom i napravićemo novi ugovor u bolnici, ali ne na štetu nekoga. Moj angažman je potreban bolnici“, istakao je.

O tome kako će stići da se bavi politikom i da radi u bolnici rekao je da će dati sve od sebe, i da će stići sve, s obzirom na to da je mlad.

Na naše pitanje u kakvom je stanju ostavio Gacko bivši načelnik rekao je da ne zna te da tek treba preuzeti tu funkciju, ali da je infrastruktura prioritet.

Gorući problemi su infrastruktura i vodosnabdijevanje i kanalizaciona mreža. U putnu infrastrukturu je bilo ulaganja, ali ostalo je mnogo posla koji moramo da završimo. Gacko mora da se otvori i da riješimo pitanje da se put prema Foči takođe riješi, pa da se uradi i rekonstrukcija puta prema Nevesinju i Mostaru“, naglasio je Milinković za N1.

Govoreći o budžetu, rekao je da će se uraditi revizija. Također, rekao je i da je pandemija korona virusa uticala i uticat će negativno – ne samo na Gacko nego je takva situacija u cijelom svijetu te da će ostaviti posljedice kako u zdravstvenom sistemu, tako i ekonomskom.

Pitali smo novog načelnika Gacka i zašto se odlučio za SNSD.

SNSD je najjača politička stranka u RS i ta politička struja mi je postala bliska od studentskih dana. Bilo je prirodno da uđem u SNSD i odavno sam u toj stranci“, kazao je.

Rekao je i da je lider te stranke Milorad Dodik “vrlo korektan čovjek, koji stoji iza svoga stava, kao i da nema primjedbi na politiku SNSD-a”.

Govoreći o podršci SDA na ovim izborima, Milinković je kazao da je to lokalni opštinski nivo, da su ljudi iz SDA prepoznali da je ovo priča na lokalnom nivou i da su ga iz tog razloga podržali.

Na drugim državnim pitanjima se ne slažemo, ali na ovom planu su prepoznali da sam ja čovjek koji može njima da pomogne u smislu rješavanja problema, pa i po pitanju povratnika“, kazao je.

Rekao je da Bošnjaci u Gacku žive kao i svi ostali, odnosno da je jednako za sve, Srbe, Bošnjake, povratnike.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad