Šarović o sigurnosti u Sarajevu: Nemam nikakvih problema, ovdje je mirno

Vijesti 09. dec 202009:33 > 09:43
N1

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović odgovorio je na naše pitanje osjeća li se on sigurno u Sarajevu, s obzirom na to da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik juče izjavio kako "kadrovima iz Republike Srpske i njemu kao članu Predsjedništva nije sigurno boraviti u glavnom gradu BiH".

Nemam nikakvih problema. Ne znam na šta je mislio gospodin Dodik. Često je on to ponavljao, ovo nije prvi put. Uvijek kad pomene, mi razmišljamo je li to novi manevar, neki spin da se možda u fokus stave stvari na nešto drugo. To je u politici često: hoćete da skrenete pažnju sa nečeg drugog. Kada govorimo o temama uzgrožavanja bezbjednosti, o napadima na ovu ili onu grupaciju, narod, šta ja znam, često je on to koristio, ali znamo da je to uvijek kratkoročno. Ne znam o čemu je pričao, to bi vjerovatno podrazumijevalo da i on više nije u Sarajevu i da se ne odnosi to na neke druge, a da on bude tu“, komentarisao je Šarović u Novom danu.

VEZANE VIJESTI

Rekao je i da to možda ima veze sa VSTV-om, da postoji po njemu možda ta poveznica, te da je “potrebno da se da malo drame”.

Nama niko mi nije prijetio smrću, ovdje je čak mirno, vjerovatno zbog pandemije, ništa se ne dešava. Apsolutno ne vidim razlog za tu neku vrstu drame. Pretpostavljam da ćemo vidjeti šta će se desiti“, kazao je predsjednik SDS-a za N1.

U videu ispod pogledajte cijelo gostovanje Mirka Šarovića na N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad