U toku pripreme na osiguranju posjete Lavrova u BiH

Vijesti 12. dec 202019:49 > 19:56
REUTERS/Remo Casilli

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH radi na pripremanju osiguranja posjete ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova, saopćeno je iz Direkcije.

Iz Direkcije navode da ih je Ministarstvo vanjskih poslova BiH obavijestilo o službenoj posjeti Lavrova.

“Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je u saradnji sa policijskim agencijama za sprovođenje zakona OSA-on Oružanim snagama BiH, KCUS-on, Službom za poslove sa strancima, Vatrogasnom službom, Kantonalnom inspekcijom formirala operativni štab radi preduzumanja svih potrebnih mjera i radnji na stvaranju sigurnosnog okruženja prilikom boravka šefa ruske diolomatije u BiH”, kazali su iz Direkcije.

Za sada planirane aktivnosti teku utvrđenom dinamikom, u skladu sa protokolom posjete, kazali su.

“Vrlo je bitno spomenuti dobru saradnju, koordiniranu komunikaciju između policijskih agencija koje su uključene u Operativni štab zbog funkcionalne, operativne nadležnosti jer štićena osoba će tokom svoje posjete BiH boraviti na više lokacija”, navodi se u saopćenju. 

Podsjećamo, ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov boravit će u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini 14. i 15. decembra. Lavrov bi se tokom boravka u BiH trebao susresti s članovima Predsjedništva BiH, ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, a trebao bi biti upriličen i odvojeni sastanak s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad