Kerla na sjednici: Oslobodite jadne građane, ukinimo Kanton Sarajevo

Vijesti 17. dec 202012:17 > 12:23
TVSA

Nakon burne dvosatne rasprave zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo usvojili su dnevni red Hitne sjednice, a potom su otišli na pauzu.

Zastupnica Bibija Kerla imala je prijedlog o dopuni dnevnog reda kojeg je predsjedavajući Elmedin Okerić smatrao neozbiljnim, te uz odobrenje ostalih zastupnika, on nije uvršten na dnevni red.

“S obzirom da smo počeli s ukidanjem nekih ministarstva, da bismo oslobodili ove naše jadne građane, imam prijedlog da mi ukinemo Kanton Sarajevo i da time krenemo s napretkom u ovoj Bosni i Hercegovini”, kazala je Kerla.

Dnevni red je usvojen i zastupnici će nakon pauze od sat i 15 minuta raspravljati o Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih i zamjenika predsjedavajućih članova stalnih radnih tijela Skupštine KS i Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo.

Zastupnik Elmedin Konaković zatražio je pauzu do 1:15 sati kako bi zastupnici ručali, ali i kako bi oni koji nisu imali priliku pročitali  materijale.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad