"Zaposleni u medijima imaju pravo na svoj rad i zagarantovanu fizičku sigurnost"

Vijesti 18. dec 202012:11 > 12:19
N1

Redakciji "Nezavisnih novina" jučer je upućena prijetnju smrću. Tim povodom reagovali su iz Sindikata medija i grafičara Republike Srpske i najoštrije osudili pretnje novinarima, koje su, kako kažu, postale sve učestalije.

“Na ovaj način dajemo podršku redakciji “Nezavisnih novina” i nedopustiv je bilo kakav oblik prijetnji upućenih zaposlenim u ovoj ustanovi. Zaposleni u medijima imaju pravo na svoj rad te zagarantovanu fizičku i svaku drugu sugurnost pri obavljanju radnih zadataka”, istaknuli su. 

Za N1 je jučer Sandra Gojković Arbutina, glavna i odgovorna urednica “Nezavisnih novina”, kazala kako je prijetnja prilično ozbiljna, te da svaku prijetnju shvataju ozbiljno i da se nadaju i da policija shvata ozbiljno.

VEZANE VIJESTI

“Mi smo oko 14 časova dobili poziv sa nepoznatog broja kojeg naš identifikator nije mogao da prepozna s obzirom da je u pitanju 12 osmica na kojem nam je rečeno da zatvorimo danas ranije jer ćemo svi biti mrtvi. Mi smo odmah prijavili policiji, kao i svaku dosadašnju prijetnju, zapisnik je napravljen, međutim mi bismo željeli da pošaljemo apel i MUP-u i svim organima da ovakve prijetnje medijima shvate ozbiljno, jer mi se čini da se šalje neka poruka da ne treba da se plašimo. To je vjerovatno neka budala koja nema stvarnu namjeru, ali šta je garant za to da taj neko nema stvarnu namjeru”, potcrtala je urednica “Nezavisnih”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad