Kapetanović: ISIS ima savršen PR

Vijesti 06. aug 201508:15 > 08:21
N1

Gost Novog dana bio je Tarik Kapetanović, po zanimanju PR, novinar, bloger i kolumnista. Kapetanović je komentarisao najzanimljivije naslove današnje štampe iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Atletičar iz BiH Amel Tula nakon sjajnih rezultata i zlatnih medalja sjajno je dočekan u Sarajevu, Zenici i Kaknju.

Amel je fenomen u BiH, tako se iznenada pojavio. Napravio je izvanredan uspjeh, osvjetlao obraz svih Bosnaca i Hercegovaca i zaslužio je veličanstven doček. Nakon uspjeha je da Amela svi žele pomalo uzeti za sebe, sponzori i mediji, dok država i dalje ne reaguje“, kazao je Kapetanović.

Otvara se Zemaljski muzej u septembru. Akcija “Ja sam Muzej” potakla je osobe iz javnog života da dežuraju u Muzeju. Ministar kulture i sporta KS, Samer Rešidat je rekao: “Zemaljski muzej je prioritet svih nas”.

Nazire se neko rješenje u Muzeju. Žao mi je što je to moralo ići kroz društveni pritisak. Niko od zvaničnika nije reagovao do sada i nadam se da uposlenici neće biti samo u postavci fotografa Zijada Gafića, već da će ponovo biti živi čuvari muzeja“, smatra Kapetanović.

Vlasnik agencije PR.Pa je kazao da prati aktivnosti ISIS-a. “Pored monstruoznih zločina kakve čine, imaju savršen PR i sama najava da će ubiti hrvatskog državljanina izazvala je “boom” i za kratko vrijeme skrenula svu pažnju na njih.”

Jedan od naslova koji je Kapetanović komentarisao glasio je: “Uhljebljenje nakon bijelog hljeba”

Sve povlastice koje uživaju Parlamentarci ili drugi na visokim funkcijama koji nastavljaju lagodan život nakon mandata u državnim službama je problem koji mori običnog građanina BiH.”