Akcija Plantaža: Pronađeno 398 stabljika indijske konoplje

Vijesti 12. aug 201513:04 > 13:08
N1

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 jučer su pronašli i izuzeli zasad sa 398 stabljika indijske konoplje i predmete koji su korišteni za uzgoj biljaka.

Na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja da se u mjestu Gornja Zelinja, područje grada Doboja, u šumi zvanoj „Krčevina“ nalazi zasad indijske konoplje, pripadnici Policijske stanice Doboj 2 izvršili su obilazak terena prilikom čega su utvrdili da se na površini od oko 400 kvadratnih metara očišćenog prostora nalazi zasad indijske konoplje.

Tokom uviđaja pronađene su i izuzete 232 cijele stabljike visine od 48 do 140 cm, 166 komada odsječenih stabljika sa ponovo izraslim izdancima, kao i predmeti koji su korišteni za uzgoj biljaka (plastično bure, kanisteri, gumena crijeva, poljoprivredni alat, posude za sadnice, ambalaža od vještačkog đubriva i preparata za prehranu biljaka i drugo).

N1

Izuzete stabljike indijske konoplje biće proslijeđene na vještačenje. Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju pronalaska lica koja su na ovaj način počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.