Topolski Madison Square Garden: Šampioni bez dvorane

Vijesti 19. aug 201518:37 > 19:02
N1

Svježi s godišnjih odmora političari su spremni za bitku za svoje intrerese. U međuvremenu Gradiška i dalje nema sportsku dvoranu, ali ima evropske šampione. Pokazali su našoj ekipi gdje su počeli trenirati. Malu školsku salu iz 1972. godine koju u šali zovu topolski Madison Square Garden.

Ovdje su upisali prve petice i dali prve trojke.

Nikola i Srđan, vratili su se u Topolu pored Gradiške, u dvoranu Osnovne škole u kojoj su počeli trenirati koššarku. Zbog uslova koje su imali u Litvaniji jasno im je zašto je to zemljaa košarke.

Ovdje može uspjeti samo neko ko voli ovaj sport“, smatra Srđan Kočić, kadetski reprezentativac BIH u košarci.

Nisam očekkivao doček u Topoli. Bilo je odricanja, ne živim s roditeljima dvije godine, a treniram po 5-6 sati dnevno” kazao je Nikola Đaković, kadetski reprezentativac BIH u košarci.

I pored otežavajućih uslova rada, uspjeh. Njihov prvi trener, ponosan.

Ovo je topolski Madison Square Garden. Parket iz 1972. godine, a 30 posto ga se diglo. Ali eto ne žalim se, ne kukam“, poručuje Vlado Todorović, trener Top basketa.

Zahvalan je direktoru škole na terminima i kakvom-takvom prostoru za trening mladih sportista. Opština Gradiška još uvijek nema sportsku dvoranu. U izgradnji je. Nazire se već godinama.

Golubovi su jedini korisnici Servicijuma. Zabranjen pristup samo njima ne smeta.

Gradilište je ograđeno žicom, a novac potrošen. Projekat je netransparentno rađen, ocijenili su i revizori, dajući svojevremeno opštini negativnu ocjenu.

Zbog svega je sadašnja vlast, SDS-ova, podnijela krivičnu prijavu protiv prošog načelnika SNSD-ovca Nikole Kragulja.

Neko se dosjetio da radi po FIBA-inim praviilima što ne bi bilo sporno da je novac obezbijeđen“, smatra Zoran Latinović, načelnik opštine Gradiška.

Mijenjanjem projekta u hodu, bez aneksiranja ugovora sa laktaškom Hidrogradnjom, poskupilo je radove na već utrošenih više od pet miliona maraka. Za završetak treba još toliko.

Za to vrijeme Srđan i Nikola otišli su u Sarajevo i Bijeljinu. San im je NBA liga i tamo će uz pobjednički pozdrav slaviti titule.