Američki policajac odao počast stradalom kolegi u Zvorniku

Vijesti 03. sep 201516:59 > 17:05
N1

Policajac iz Maricoupa Countyja u Arizoni, Chris Malast na adresu Policijske stanice u Zvorniku poslao je narukvicu i dva policijska medaljona, koje je napravio u pomen na Dragana Đurića koji je ubijen u napadu na policijsku stanicu u tom gradu 27. aprila 2015. godine.

“U čast i sjećanje na policajca Dragana Đurića MUP Republike Srpske”, stoji na narukvici, što je gesta sukladna američkoj tradiciji.

U popratnom pismu, on je policajce RS-a nazvao svojom braćom i sestrama, te poručio da svi bez obzira na rasu, religiju i nacionalnost imaju jedan cilj, a to je da štite nejake i pravdu zemlje.

Dva medaljona “Iron Horse Memorial” dodijeljena su i dvojici policajaca koji su kobnog dana ranjeni u istočnobosanskom gradu.

Malast je pojasnio da je narukvicu nosio u spomen na Dragana od aprila do juna, tokom treninga i takmičenja na Svjetskom policijskom i vatrogasnom takmičenju u Virginiji.

“Sada bih želio narukvicu da predate porodici ubijenog policajca, a medaljone ranjenim policajcima. Ovo je mala stvar i želim da znate da imate podršku širom svijeta kao čuvari”, naveo je Malast u pismu, prenosi Zvornik Danas.