"Vrištimo za Mostar": Ukazati na probleme bez politikanstva

Vijesti 10. sep 201509:02 > 09:23
N1

Mostar je jedini grad u BiH u kojem prije tri godine nisu održani opštinski izbori. Ovih dana na tu činjenicu podsjeća Udruženje građana "Vrisak".

Na mjestu gdje je sinoć tim povodom upriličen i performans za građane i medije, boravila je naša reporterka Julija Gubeljić, koja je kao sagovornicu imala Moniku Ćubelu iz Udruge građana “Vrisak”.

Kazala nam je da je sve krenulo predstavljanjem transparenata, nakon čega je predstavljen projekat “Vrištimo za Mostar”:

Kampanja je koncipirana tako da ne “upire prstom” ni u koga, ali je društveno angažovana i služi kao podstrek svima onima koji mogu napraviti promjene i djelovati da to i urade.

Neće biti usmjerena na politikanstvo i političke montaže, nego će se baviti predstavljanjem uspjelih i neuspjelih projekata posljednjih godina.

“Mi ne možemo riješiti problem, jer ga mi nismo stvorili, ali možemo potaknuti one koji to mogu učiniti. Jedini smo grad u BiH koji nije imao izbore tako dugo, što je apsurd”, kazala je Ćubela u živom javljanju za Novi dan na N1.