Oružane snage BiH pružaju pomoć povrijeđenima na Ozrenu

Vijesti 24. sep 201516:25 > 16:31
Srna

Na zahtjev Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH angažovan je helikopter iz sastava 1.HS/Brigade zračnih snaga i Protuzračne odbrane namijenjen za službu traganja i spašavanja, uslijed pada manjeg aviona na prostoru Ozrena, lokacija Velika Ostravica.

Posada helikoptera MI 8T OS BiH, poletjela je u 13,10 sati iz zrakoplovne baze Mahovljani-Banjaluka sa zadaćom traganja i lociranja mjesta nesreće te evakuacije povrijeđenih do prve mediciske ustanove.

Jedna osoba je poginula, a dvije su zadobile teže i lakše povrede u padu manjeg aviona na planini Ozren. Pad aviona je registriran danas u poslijepodnevnim satima.

Ministarstvo transporta i komunikacija BiH i resorni ministar Slavko Matanović imenovaće komisiju koja će se baviti istragom uzroka današnjeg pada aviona na području Ozrena, izjavio je Srni stručni saradnik za odnose s javnošću Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH Aleksandar Lalović.

Srna

“U ovom trenutku nema informacija šta je eventualni uzrok pada aviona na području Ozrena i sve što bih rekao bilo bi u domenu spekulacija. Komisija je ta koja utvrđuje uzroke pada aviona i nesreća”, rekao je Lalović.

On je dodao da procedure o imenovanju komisije i proces urvrđivanja uzroka pada letjelica, traju po nekoliko dana, a u nekim slučajevima čak i mjeseci.

Srna