Gordan Milinić će uskoro biti pozvan u Tužilaštvo BiH

Vijesti 28. sep 201516:17 > 16:23
Tuzilastvobih.gov.ba

Bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji i nekadašnji šef Predstavništva Republike Srpske (RS) u Moskvi Gordan Milinić će uskoro biti pozvan u Tužilaštvo BiH da bi dao iskaz u vezi s navodima koje je iznio u medijima i iznio dokaze koje posjeduje, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu.

Iz Tužilaštva, istovremeno, naglašavaju da ne mogu komentarisati ostale navode koji se odnose na ovaj slučaj.

Podsjetimo, Gordan Milinić nedavno je za BN televizuju utvrdio da je “pred njegovim očima tadašnjem premijeru Miloradu Dodiku jedan ruski biznismen uručio lijepo upakovan kilogram zlata”, a govorio je i o “korupciji još nekih ljudi bliskih vlasti u RS”.

U vezi s tim, oglasio se i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, navodeći “da nakon vrlo ozbiljnih i argumentovanih tvrdnji Gordana Milinića postoji dovoljno osnova da od Tužilaštva BiH zatraži istragu”.

Kako mediji prenose, zabilježen je i određeni broj reakcija u povodu ovog slučaja, među kojima i Partije demokratskog progresa (PDP), koja smatra “da će biti još puno afera i Gordana Milinića”.

Istovremeno, Stranka napredna Srpska (SNS) izrazila je “zgražavanje nad bezvlašćem koje vlada u Republici Srpskoj”.

Međutim, potpredsjednica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Željka Cvijanović utvrdila je “da je priča o kilogramu zlata reciklirana te da služi samo za zabavu javnosti”.

Usto je najavila da će, zbog navoda Milinića, SNSD pokrenuti tužbu za klevetu.