Dodik o zlatu: Reciklirane laži dok pričamo o referendumu

Vijesti 29. sep 201517:25 > 19:13
N1

U aferi zlato progovorio je prozvani za primanje mita i korupciju predsjednik RS Miloard Dodik. On tvrdi da su sve reciklirane laži koje se ponavljaju kako bi se na njega izvršio pritisak da osustane od referenduma.

O Sudu i Tužilaštvu BiH na referendumu, u Sudu i Tužilaštvu BiH o zlatu – tako prvi put na optužbe bivšeg bh. ambasadora u Rusiji Gordana Milinića reaguje predsjednik RS.

Za Milorada Dodika optužbe su reciklirane i služe kao pritisak da odustane od referenduma.

U beskompromisnom ratu SDS-a i SNSD-a ne biraju se riiječi. Za Dodika je Dragan Mektić ikebana, za SDS Dodikova vlast lopovska. Međusobne tužbe za klevetu jedini su za sada javni sudski sporovi. Oni veliki, korupcijski, procesi tek se očekuju.

Priča o Olegu Burlakovu i njegovoj zlatnoj polugi u prvom je planu. No, bivši bh. ambasador ispričao je kako su dogovarani i drugi veliki poslovi sa Rusima. Posebno zanimljiva je priča o prodaji Rafinerije Brod, ali i o objektu u Banjaluci, koji je gradio tada biznismen, a danas osuđenik u bjekstvu – Mile Radišić.

Milinić je utvrdio da je Rusima i taj posao nuđen, a da je u sve bio upetljan i sam predsjednik Dodik, ali i Telekom Srpske koji je dao prvobitna 22 miliona maraka učešća. Zbog svih optužbi, i iz NDP-a poručuju: “Vrijeme curi, poligraf čeka, građanin Dodik je na potezu”.