Jasmin Hadžiahmetović novi urednik portala N1Info

Vijesti 01. okt 201512:20 > 12:22
N1

Regionalni 24-satni informativni kanal N1, nastao u suradnji s globalnom TV mrežom CNN, postigao je dogovor o angažiranju uspješnog novinara i urednika Jasmina Hadžiahmetovića.

Hadžiahmetović, donedavno glavni i odgovorni urednik bh. portala Klix.ba, od 1. oktobra urednik je N1Info portala u Bosni i Hercegovini, multiplatforme koja omogućava da pratite vijesti u trenutku kada se dešavaju.

“Izuzetno mi je drago što sam postao dio N1 porodice. Radujem se saradnji sa novim kolegama i vjerujem da ću svojim znanjem i iskustvom u novinarstvu, posebno na portalu, doprinijeti razvoju i rastu prve regionalne televizije”, kazao je Jasmin Hadžiahmetović.

Portal N1info.com je jedinstvena platforma u regiji. Na jednom mjestu su tri portala, a naš produkcijski zahtjevan koncept omogućio je da pratite stvarni život i sva bitna dešavanja u svim zemljama regije.

Dolaskom Jasmina Hadžiahmetovića na poziciju web urednika portala, N1 potvrđuje status medijske kuće koja okuplja najbolje profesionalce, a pod vodstvom višestruko nagrađivanog reportera i urednika CNN-a Brenta Sadlera, sadašnjeg direktora Uredničkog kolegija N1.

“S Jasminom sam imala priliku da i ranije sarađujem i iznimno mi je drago što je sada dio uspješnog N1 tima, kojeg će svojim znanjem i profesionalnošću dodatno ojačati, a na čelu web tima zajedno sa dosadašnjim urednikom Jasminom Mušanovićem”, kazala je Tatjana Sekulić, izvršna producentica multimedije N1.

N1 ima potpisan partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN Internationala, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 program proizvodi u tri ravnopravna centra u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

Glavni finansijski investitor N1 je United Group, vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Slovenija i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, te Total TV, najveću satelitsku platformu u jugoistočnoj Evropi.

Vodeći svjetski investicijski fond KKR, sa sjedištem u New Yorku, preuzeo je 2013. godine United Group, što predstavlja najveću američku investiciju u jugoistočnoj Evropi.