Sarajevo: Obilježena 22. godišnjica stradanja dvoje ubijene djece Aide Grozdanić i Eldina Gvožđara

Vijesti 12. sep 201411:20 > 11:34
Fena

Predstavnici "Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995 Sarajevo" i članovi porodica obilježili su danas u bivšoj ulici Dobrovoljačka u Sarajevu 22. godišnjicu stradanja dvoje ubijene djece: Aide Grozdanić i Eldina Gvožđara.

Eldinov otac Nijaz Gvožđar kazao je da je tog dana njegov sin otišao na predstavu.

– Već smo ostali bez hrane, a na predstavi su dijelili neke keksiće. Oni su izašli, a granata je pala nekoliko metara od njega – prisjetio se. 

Nijaz je zajedno sa svojom porodicom pobjegao s Grbavice i boravio kod svog brata. 

– Pomagao sam komšinici da iznese kanistere s vodom kada se to desilo. Samo želim da se to nikada više nikom ne ponovi i da se zločinci kazne. To je moja jedina satisfakcija – kazao je otac Nijaz.

Fena
Fena
Fena
Fena
Fena
Fena

 Predsjednik Udruženja Fikret Grabovica izjavio je za Agenciju Fena da je ovaj zločin u Dobrovoljačkoj poseban iz više razloga.

– Prvi razlog je što je zločin počinjen u ulici Dobrovoljačka. Neki ljudi kažu da su ovdje ubijeni nevini vojnici bivše Jugoslavenske narodne armije, ali ovdje su ubijena nevina djeca – istakao je on. 

Kao drugi razlog, Grabovica je naveo činjenicu da je tog istog dana kad je počinjen zločin, teško naoružanje trebalo biti stavljeno pod kontrolu međunarodne zajednice, ali zločinci su kao i mnogo puta ranije prekršili to pravilo.