Austrija u šoku nakon smrti Ene Kadić, dženaza u subotu

Youtube

Bivša Miss Austrije Ena Kadić tragično je izgubila život nakon što je proteklog petka pala u provaliju duboku 30 metara na brdu Bergisel u Innsbrucku. Želja roditelja je da ona bude ukopana u ovom austrijskom gradu.

Vijest o smrti 26-godišnje Ene pogodila je sve Austrijance, pogotovo bh. dijasporu u toj zemlji.

Kako je za N1 kazao imam džemata u Innsbrucku Samir Redžepović, dženaza Eni bit će održana u subotu u 13:00 sati 

“Svi smo pogođeni njenom iznenadnom i tragičnom smrću. Sinoć sam bio kod njenih roditelja koji su u šoku. Majka stalno plače”, kaže Redžepović koji će predvoditi dženazu.

On dodaje da su jutros završene pripreme za ukop i da se očekuje nekoliko hiljada građana na dženazi. 

Tada trogodišnja Ena je 1993. godine zajedno sa svojom porodicom izbjegla iz Bosanske Otoke i, kao stotine hiljada drugih izbjeglica sa ovih prostora, utočište pronašla u Austriji. Zajedno sa ocem Erminom i majkom Merimom skrasili su se Tyrolu.

Dvadeset godina kasnije, Ena će biti proglašena najljepšom Austrijankom. Ali, nažalost, njena uspješna karijera neće dugo trajati. Nakon što je završila Ferrari školu mode počela se baviti manekenstvom i postala veoma poznat model u Austriji. Nakon izbora Miss svijeta Ena se povukla u mirnije vode.

“Drago mi je što sam se vratila svom starom životu”, kazala je Ena sredinom prošle godine. Počela je raditi kao asistentica u prodaji i živjeti mirnijim životom. Mnogo vremena je provodila na trčanju. Međutim, život je izgubila na jednoj od najdražih ruta kojom je skoro svaki dan trčala.

Austrijska policija još uvijek istražuje okolnosti pod kojima je Ena pala sa 30 metara visoke platforme.