Potresna ispovijest Srpkinje koja je preživjela napad

Vijesti 14. nov 201519:03 > 19:18
Reuters

"Suprug i ja smo u najtežim trenucima mislili na našu djecu", podijelila je za N1 svoje potresno iskustvo Danijela Belić, Srpkinja koja živi u Parizu.

Ona se u trenutku napada nalazila sa svojim suprugom na koncertu američkog benda Eagles of Death Metal.

“U divnoj atmosfere počelo je nešto da puca iza naših leđa. Pomislili smo da su neki zvučni efekti”, prisjetila se Belić.

Književnicu je od skoro sigurne smrti spasio suprug svojom brzom reakcijom…

“Moj suprug shvativši šta se događa bacio me je na zemlju. Ostali smo tako na podu sigurno 15-ak minuta dok je trajala rafalna paljba. Nakon što je tišina zavladala ljudi su počeli da ustaju i bježe prema izlazima iz sale”.

Teroristi koji su u tim trenucima bili van sale, kako kaže naša sagovornica, su se vratili i započeli ponovo pucati po ljudima koji su ustali.

“To je bio drugi rafalni talas. Ostali smo i dalje ležati, pretpostavljam sat, sat i po. Nakon nekog vremena shvatili smo da su specijalne jedinice ušle u salu. Ubrzo je uslijedila eksplozija, ali, na sreću, niko nije bio povrijeđen. Samo nas je zasulo staklo iz dvorane”.

Specijalci su nakon što su ušli provjeravali publiku da se među njima ne kriju napadači.

“Kada smo izlazili iz sale vidjeli smo mnogo tijela i ranjenih. Bili smo sretni, ali za nama je ostalo 80 mrtvih”, rekla je vidno potresena Belić i zaključila:

“Suprug i ja smo jedno drugome govorili da se strpimo. Samo smo mislili na naše troje djece”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.