MSBiH: Demantujemo da se radi o našoj bazi podataka

Vijesti 21. nov 201512:00 > 12:09
N1

Hakerska grupa Anonymous iz Hrvatske je juče objavila podatke koji su navodno povezani sa terorizmom i podržavanjem tzv. Islamske države. Objavili su fotografije iz "data baza osoba povezanih s terorizmom u BiH". S tim u vezi je Ministarstvo sigurnosti BiH objavilo saopćenje koje prenosimo u cjelosti.

Povodom tvrdnji da su podaci koji su jučer objavljeni putem društvenih mreža o navodnim osobama povezanim s radikalnim organizacijama i terorizmom, preuzeti iz baze podataka Ministarstva sigurnosti BiH, a imajući u vidu da su navedene tvrdnje prenijeli i pojedini mediji u BiH, zbog istinitog informisanja javnosti dajemo slijedeće saopćenje:

Demantujemo da se radi o bazi podataka Ministarstva sigurnosti BiH. Navedeni podaci nisi dio nikakve baze informacija MSBiH. Pogotovu se ne radi o tajnim ili skrivenim podacima, kako je tendeciozno prezentovano, uprkos činjenici da su upravo ti podaci ranije bili dostupni i objavljivani u medijima i na društvenim mrežama, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.