Praznična čarolija: Otvoren peti Sarajevo Holiday market

Vijesti 09. dec 201518:46 > 19:47
N1

Gradonačelnici Sarajeva i Zagreba Ivo Komšić i Milan Bandić otvorili su večeras 5. Coca-Cola Sarajevo Holiday market. Minela Jašar se javljala iz centra Sarajeva te je govorila o tome šta je obilježilo otvaranje marketa i kakva je atmosfera u gradu.

Ovogodišnji Sarajevo Holiday market započeo je paljenjem lampica na jelci visokoj 20 metara, a prekidače su pritisnuli gradonačelnici Sarajeva Ivo Komšić i Zagreba Milan Bandić. Prije nego je zasjala jelka, gradonačelnici su kazali da su Zagreb i Sarajevo prijateljski gradovi i da je prisustvo Zagreba večeras samo jedan od načina da se to prijateljstvo njeguje.

Grad Zagreb je Sarajevu poklonio ukrase koji su karakteristični za sjever Hrvatske, a koji će se nalaziti na jelci. Građani Sarajeva su oduševljeni Holiday marketom i kažu kako će market Sarajevu dati posebnu čar u zimskim danima te pojačati praznični duh. 

Široka je ponuda proizvoda na Sarajevo Holiday marketu. Proizvodi se nalaze u drvenim kućicama koje su pravljene po uzoru na evropske. U kućicama se mogu naći prehrambeni proizvodi, rekviziti, suveniri, odjeća. Građani Sarajeva kažu da nikad nije bila bolja ponuda u glavnom gradu BiH.

U Winter pubu će svake večeri do 14. januara biti održavani koncerti i izložbe, a nisu zaboravljeni ni najmlađi te tako i ove godine će biti obezbijeđen mali luna park za djecu, ali i Djeda Mraz.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.