Zračni saobraćaj iz Sarajeva i Tuzle se odvija bez problema

Vijesti 04. jan 201611:31 > 11:37
N1

Zračni saobraćaj s Međunarodnog aerodroma Sarajevo danas se odvija po predviđenom redu letenja.

Zračni saobraćaj s Međunarodnog aerodroma Sarajevo danas se odvija po predviđenom redu letenja.

Iz tog preduzeća su kazali da zasad nema otkazanih letova.

Podsjetili su da je u toku decembra, usljed loših vremenskih uslova uzrokovanih maglom, došlo do otkazivanja 30 posto letova sa Sarajevskog aerodroma.

Svi predviđeni letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se u skladu sa redom letenja. Nije bilo odgađanja polijetanja ili slijetanja aviona, potvrdio je za Rifet Karasalihović, direktor aerodroma.

Nije bilo problema, iako je napadalo preko 20 centimetara snijega. Aerodrom ima svoju Zimsku službu i radnici su se dobro pripremili za snijeg. Jučer se radilo na čišćenju piste i tri su aviona sletjela bez poteškoća. Danas se očekuju još tri polijetanja i isto toliko slijetanja. Nema odstupanja od reda letenja, a aerodrom je otvoren i za neplanska slijetanja, odnosno za sve koji imaju problema prilikom slijetanja na odredište“, izjavio je Karasalihović.

Problem nije poletjeti ni sletjeti, nego doći do Međunarodnog aerodroma Tuzla, gdje se uz više teškoća, zbog snijega na saobraćajnicama, otežano dolazi iz svih pravaca, odnosno i iz pravca Tuzle, kao i iz Živinica, te Kalesije. Putnicima se savjetuje da krenu ranije.

Jutros smo imali vožnje i umjesto 20-ak minuta, koliko traje vožnja u normalnim uslovima, kolege su vozile 40 minuta. Uslovi su loši, putevi nisu očišćeni i mora se sporije i opreznije voziti. I pored toga, svi su putnici sigurno stigli na aerodrom. Svima koji također namjeravaju koristiti taksi usluge ili ići vlastitim automobilom, savjetujemo da nas pozovu ili da krenu najmanje pola sata ranije od uobičajenog polaska“, poručuje Samir Mešalić iz Udruženja ˝Tuzla taxi 15-17˝.