Oružje koje su koristili specijalci MUP-a RS tokom pljačke

Vijesti 16. jan 201613:05 > 13:09
N1

U 13 sati je započela konferencija za medije na kojoj je prezentovano oružje koje su koristili uhapšeni pripadnici Specijalne policije RS tokom pljačke blindiranog vozila u kojem se nalazilo 600.000 KM.

Specijalno tužilaštvo RS smatra da je kompletiralo slučaj i da je pribavilo sve dokaze protiv grupe.

Zaplijenjeno je pet automatskih pušaka i 12 hiljada eura i jedno vozilo marke Audi za koje pretpostavljaju da je kupljeno novcem od pljačke.
Specijalce je odao specifičan način kretanja koji se uči na obuci, a prepoznale su ih kolege iz jedinice iako su nosili fantomke.
Sve je zabilježila kamera iz blindiranig vozila koje je prevozilo novac.

Jednomjesečni pritvor je određen trojici pripadnika Specijalne policije RS, a očekuje se da banjalučki Okružni sud iste mjere predloži za još dva učesnika.

U večernjim satima 13. januara 2016. godine je uhapšeno šest pripadnika ove jedinice zbog pljačke blindiranog vozila kompanije “Sektor sekjuritija” koja se dogodila 22. septembra prošle godine na autoputu Banjaluka – Gradiška, kod Cerovljana.

Specijalci MUP-a sumnjiče se da su opljačkali 600.000 KM iz blindiranog vozila u kojem je u Hrvatsku prevožen novac Unicredit banke.

N1
N1
N1
N1