Građani Mostara spriječili deložaciju porodice Šarić

Vijesti 27. jan 201612:02 > 12:05
Bljesak.info

Uslovi za deložaciju mostarske porodice Šarić, zahvaljujući okupljanju tristotinjak građana u Vukovarskoj ulici 1, danas nisu ispunjeni te će ovaj postupak biti odgođen do daljnjega.

Aktivisti, koji su policiju i objavu da će deložacija biti odgođena ispratili burnim pljeskom, poručili su da će se ponovno okupiti kad bude najavljen sljedeći pokušaj deložacije, piše Bljesak.

”Hvala vam”, poručila je Kata Šarić s prozora stana kojeg je izgubila nakon što ga je sud zbog sudskih troškova oduzeo, a potom ga otkupila djelatnica suda.

Anica Ištuk iz udruge Minores izjavila je kako je zadovoljna današnjim odzivom i upozorava kako malo koga u Mostaru zanimaju beskućnici.

”Zadovoljni smo brojem ljudi iako su na Facebooku najavili da će doći u većem broju. Cilj je da ovu porodicu spasimo od ulice i ne želimo u nekoga upirati prstom”, poručila je Ištuk naglasivši kako je trenutno u Mostaru petnaestak beskućnika o kojima oni vode brigu.

”Ne treba nam još jedna porodica na ulici”, poručila je Ištuk.

Podsjećamo, porodica Kate Šarić trebala je danas biti deložirana nakon što je zbog neplaćanja sudskih troškova stan zaplijenjen. No, porodica, navodeći kako ju je pravosuđe izigralo jer im nije do kraja pojasnilo sve mogućnosti i posljedice, negoduje jer je slučaj završen ekspresno brzo.

”Kako to da su ovako brzi u mome slučaju. Da za svega 12 dana od odluke o zaplijeni prodaju moj stan svojoj djelatnici? Da nakon toga tako brzo narede ovu deložaciju? Zar im se toliko žuri da jednu penzionerku učine beskućnicom. Imaju li savjesti ili im je potpuno zamrla”, izjavila je ranije medijima Kata Šarić.

Aktivisti, koje je okupila udruga Minores, odlučni su da pomognu svojoj sugrađanki, najavili su i prikupljanje novca kako bi otkupili stan od djelatnice suda koja ga je kupila.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.