Imam sarajevske džamije ugostio dječake iz Sirije

Vijesti 29. jan 201613:49 > 13:51
Facebook

Muhamed Velić, imam sarajevske džamije na Staroj Breci, putem svoje zvanične Facebook grupe objavio je fotografiju sa dvojicom dječaka iz Sirije, Raidom i Rijadom.

“Ova dva momka, dva lafa s kojim sam se danas uslikao ispred mihraba svoje džamije, nakon džume namaza, taze su stigli iz Sirije. Vidjeli su sve užase sirijskog rata, posebno ovaj stariji, koji je svojim očima gledao i klanje ljudi, odsijecanja glava itd. Svakodnevno su trpili bjesomučna granatiranja, a riječ je o granatama velikih kalibara i profila. Sirija je jedna potpuno uništena i srušena zemlja, koju su srušili i porušili svjetski moćnici preko svojih vojski i plaćenika u Siriji. A najsrušeniji su ljudi, koji su to zlo i ubijanje osjetili na svojoj koži. Djeca su najgore prošla”, napisao je ef. Velić na Facebooku.

Ova dva momka, dva lafa s kojim sam se danas uslikao ispred mihraba svoje džamije, nakon džume namaza, taze su stigli iz…

Posted by Muhamed Velic on Friday, January 29, 2016


“Ova dva dječaka se zovu Raid i Rijad i došli su kod mene u džemat. Otac koji je već duže vremena ovdje u BiH, zbog posla, nakon duga vakta se sastao s njima, doveo ih je kod mene u džamiju da ih upiše u mekteb. Njima je potrebno da se sada druže s djecom, da nauče jezik i da se resocijaliziraju. I da pokušaju, koliko-toliko, zaboraviti i zatomniti ratne traume.
Od danas su oni moji učenici i moja ‘briga’. Vodit ću o njima posebnu pažnju i brigu, kao o svojim najrođenijim. A imaju li ta djeca sada ikoga bližeg od nas?! Naravno da nemaju, mi smo im, pored njihovih rasturenih porodica, najbliži srodnici. Allah neka ih čuva i sva nas pomogne!”, napisao je Velić na Facebooku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.