Banjaluka: U akciji "Lauš" uhapšene dvije osobe

Vijesti 03. feb 201611:57 > 12:01
N1 / Arhiv

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banjaluka, pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banja Luka, 2.2.2016. godine, realizovali su akciju kodnog naziva "Lauš", koja je rezultat višemjesečne istrage sa ciljem pronalaska dokaza za rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Izvršavanjem naredbe Osnovnog suda Banja Luka, istog dana u ulici Ranke Šipke, grad Banja Luka izvršen je pretres stana koje koristi Đ.V.(1996) iz Banja Luke.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto ukupno 57 grama zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, upakovanu pojedinačno u aluminijsku foliju, komora od termoizolacionog platna (platno-folija) konstrukcija od pvc bijelih cijevi, vaga za precizno mjerenje, te drugi pribor i predmeti pogodni za proizvodnju, pakovanje i rasprodaju opojne droge, navodi se u saopštenju CJB Banjaluka.

Izuzeti predmeti će biti deponovani u sud i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ Đ.V. i A.M.(1994) iz Banjaluke su lišeni slobode, a nad njima je izvršena kriminalistička obrada.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lica nakon završene kriminalističke obrade otpusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.