Ukinut pritvor Pavloviću, Laziću, Garić i Blagojeviću

Vijesti 20. feb 201611:09 > 11:10
N1

Vlasnik Pavlović Banke Slobodan Pavlović pušten je na slobodu, potvrdio je za N1 njegov advokat Miodrag Stojanović.

Kako je kazao Stojanović, pritvor je ukinut Slobodanu Pavloviću, te njegovim saradnicima Petru Laziću, Ljiljani Garić i Blagi Blagojeviću.

Također, dodao je da se vlasnik Pavlović banke još uvijek nalazi u bolnici.

“Noćas u ponoćnim satima stigla je odluka da se Lazić, Garić i Blagojević mogu pusti iz pritvora. Njih troje je iz pritvora izašlo u ranim jutarnjim satima i u ovom trenutku nalaze se u svojim kućama poštujući nalog Suda BiH o određivanju mjera zabrane. To se ne odnosi na Pavlovića koji je još uvijek u intenzivnoj njezi, ali su policajci, koji su bili u obavezi da ga osiguravaju, povučeni. Treba naglasiti da Pavlović ima obavezu biti u svome domu, ali je zbog svoga stanja još uvijek u bolnici i mi smo tražili od Suda da izda odobrenje za njegovo liječenje da ne ispadne da krši mjere zabrane. Ukoliko Sud kaže drugačije on će morati ići iz bolnice”, ističe Stojanović.

Podsjećamo, Slobodan Pavlović, Petar Lazić, Ljiljana Garić i Blago Blagojević su osumnjičeni za pranje novca, zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje i uništavanje službene dokumentacije u slučaju kredita Milorada Dodika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.