Velika podrška stanovnika Bijeljine Slobodanu Pavloviću

Vijesti 20. feb 201616:38 > 19:20
N1

Slobodanu Pavloviću direktoru Pavlović banke i uspolenicima Ljiljani Garić, Petru Laziću i Blagi Blagojević ukinut je jednomjesečni pritvor. Pavlović ostaje u bolnici zbog zdravstvenog stanja, a stanovnici Bijeljine danas su organizovali zbor podrške.

Mjere zabrane koje je Sud BiH izrekao Slobodanu Pavloviću i ostalima protiv kojih se vodi istraga, odbrana smatra veoma restriktivnim i nada se da istraga neće dovesti do podizanja optužnice.

Mjere podrazumijevaju zabranu kontakata sa ostalim osumnjičenima, svjedocima Tužilaštva i njihove međusobne kontakte. Naročito je teško što oni ne mogu kontaktirati sa poslovnim osobama, predstavnicima banke, tako da su oni isključeni iz tog poslovnog života i odlučivanja“, rekao je Miodrag Stojanović, advokat Pavlovića i ostalih

Pavlović uživa veliku podršku stanovnika iz Popova, Dvorova, Međaša i Amajlija. Na današnjem saboru podrške zatražili su da on bude oslobođen što prije od bilo kakve sumnje i istrage.

Slobodan Pavlović je jedan vizionar. Čovjek je ovdje došao da pomogne, a ne da odmogne. Sve ovdje što je urađeno, urađeno je sredstvima iz Amerike. Slobodan je ovdje samo donosio, nije odnosio“, poručio je Milislav Trifunović, organizator zbora.

Isto misle i stanovnici naselja Badovinaca, Bogatića i Klenja iz Srbije. Na zboru je bio prisutan i Milorad Dodik, zbog čijeg kredita se protiv Pavlovića i vodi istraga.

Bijeljinci smatraju da je Pavlović mnogo učinio za Bijeljinu od izgradnje infrastrukture do zapošljavanja.

Slobodan Pavlović za sada ostaje u bolnici. Sud je naložio da on bude u svom domu u selu Popovi, ali to nije moguće, ističe njegov advokat.

Mi smo jutros uputili dopis Sudu BiH da on ne može da boravi u domu u selu Popovi već u bolnici nastavlja liječenje. Sve dok ljekari ne procijene da on može ići na kućno liječenje“, kazao je advokat Stojanović.

Pavlović i saradnici osumnjičeni su za pranje novca, zloupotrebu položaja, te falsifikovanje i uništavanje službene dokumentacije u slučaju kredita Milorada Dodika.

Nekoliko stotina mještana bijeljinskih naselja došlo je danas u Slobomir pružiti podršku Slobodanu Pavlovića. Osim njih, podršku su pružili i stanovnici okolnih naselja iz Srbije koje, između ostalog, povezuje Pavlovića most sa ovim dijelom BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.