Izvršeni pretresi na 18 lokacija u TK, uhapšeno šest osoba

Vijesti 02. mar 201613:07 > 13:11
N1

Na području Tuzle i Lukavca pripadnici MUP-a tuzlanskog kantona izvršili su pretres na 18 lokacija, prilikom kojih je uhapšeno šest osoba.

Tehnička roba, zlato, mobiteli i druge stvari oduzeti su budući da se dovode u vezu sa serijom teških krađa koje su počinjene na području TK.

Šest osoba iz Tuzle i Lukavca uhapšeno je i odvedeno u prostorije MUP-a, a nakon kriminalističke obrade biće predati Tužilaštvu TK.

Izudin Šarić, portparol MUP-a u izjavi za medije je potvrdio da je ranije jedna osoba već predata u nadležnost tužilaštva, i određena mu je mjera jednomjesečnog pritvora.

Šarić je potvrdio da je ovom akcijom razriješeno 51 djelo krađe i teške krađe na području TK, koje su se dogodile u protekloj godini, kao i u 2016. godini.

Nekoliko osoba je ispitano koji se mogu dovesti u vezu sa uhapšenima, kao i sa krađama, ali nisu osumnjičeni, prenosi Tuzlanski.ba.

U MUP-u nisu mogli govoriti o vrijednosti ukradenih predmeta, te će više informacija o tome biti dostupno nakon vještačenja.

Šarić je kazao da uhapšeni u današnjoj akciji nisu pružali otpor, a postoje određene indicije da su uhapšeni povratnici u vršenju krivičnih djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.