Hronologija zločina koji je šokirao BiH

Vijesti 04. mar 201617:24 > 19:17
N1

Prijatelji i rodbina oprostili su se od tragično preminule Arnele Đogić iz Olova. Obdukcija njenog tijela pokazala je kako je prije smrti zadobila više udaraca i uboda u vrat. Avdija Selimović, njen bivši momak, i njegov prijatelj Muriz Brkić, priznali su ubistvo. Malo ko je ostao ravnodušan monstruoznošću ovog postupka.

U Olovo danas dan žalosti.

Avdija Selimović je, prema još nepotvrđenim informacijama, u subotu večer presreo svoju bivšu djevojku, Arnelu, kada se je vraćala s posla. Uspio ju je nagovoriti da uđe u njegov automobil, kako bi se provozali i porazgovarali. U neposrednoj blizini čekao ih je i Muriz Brkić. Nakon što je i on ušao u auto, zaputili su se ka mjestu zločina, kanjonu rijeke Stupčanice. Preliminirani rezultati obdukcije otkrili su svu brutalnost Arnelinog ubista.

“Smrt preminule osobe inicijala A.Đ. je nasilnog karaktera. Na tijelu je nađeno više uboda u prednjem dijelu vrata, nanesene najvjerovatnije oštrim predmetom. Također, uočeni su i lomovi ključne kosti i kičme koji su nastali prilikom bacanja tijela sa litice”, saopštila je Mirna Poljac, portparol Tužilaštva ZDK.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Poznanici tvrde kako je Selimović i ranije prijetio Arneli i njenoj porodici, te smatraju da je motiv ubistva ljubomora. Selimović i Brkić su nakon ubistva, oduzeli novac koji su pronašli kod Arnele, ali ostavili njen mobitel, te se uputili u ugostiteljske objekte.

Iz ugostiteljskih objekata, Selimović je već ubijenoj Arneli slao poruke kako želi da se vide s ciljem da zavara istražitelje. Međutim, to ih nije omelo. Dva dana kasnije uhapšeni Selimović i Brkić su sve priznali. Prijatelji Arnele Đogić već su pokrenuli online peticije, u kojima traže maksimalnu zatvorsku kaznu za počinioce.

“Da se više nikada, nikome ne dogodi ovako nešto ni slično, ja Vas sve iskreno molim, potpišite ovu peticiju kako bi odali počast našoj prelijepoj Arneli”, piše, između ostalog, u peticiji.

Protestnu šetnju zbog brutalnog ubistva Arnele Đogić, najavilo je i nekoliko udruženja žena iz Olova i to za 8. mart. Podsjetimo, Avdiji Selimoviću i Murizu Brkiću ranije je određen jednomjesečni pritvor. Iz Tužilaštva ZDK očekuju nalaze i mišljenje vještaka sudske medicine, nakon čega će javnosti predočiti zvanične detalje Arnelinog ubistva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.