Izetbegović o Radončiću: Žao mi je što mu se sve ovo dešava

Vijesti 04. mar 201619:42 > 20:11
N1

U Sarajevu je večeras održan Kolegij Stranke demokratske akcije na kojem se, između ostalog, govorilo i ponovnom vraćanju lidera SBB-a Fahrudina Radončića, koalicionog partnera SDA, u pritvorsku jedinicu Suda Bosne i Hercegovine.

Kako je kazao Bakir Izetbegović, razmatrana je informacija o radu Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH.

“Kolegij je zadovoljan radom i rezultatima dviju vlada. Iskazano je povjerenje i puna podrška predsjedavajućem Vijeća ministara Denisu Zvizdiću i premijeru FBiH Fadilu Novaliću”.

Kako je kazao, ponovljeno je čvrsto opredjeljenje SDA za očuvanje i jačanje koalicije sa SBB-om na svim nivoima vlasti. Na upit novinara o tome kako komentariše odluku Suda BiH da se Radončić vrati u pritvorsku jedinicu zbog kršenja mjera zabrane, Izetbegović je kazao:

“Žao mi je što se ova stvar desila sa Radončićem i ne mislim da ičega dobrog može proizaći iz ovoga. Ali, meni je kao čovjeku zainteresiranom za ovu koaliciju i odnose sa gospodinom Radončićem zaista žao što se ova stvar desila i ne vidim potrebe za tim. Čovjek nije mogao izbjeći tu komunikaciju kad je izašao iz zatvora. Ne vidim potrebu da ga se na ovaj način tretira. Žao mi je što se našao u ovim životnim neprilikama”, kazao je Izetbegović.

Radončić je danas na Sudu istakao da Tužilaštvo BiH želi da njega “ubije” i kao ličnost i kao političara, a “za potrebe jednog čovjeka koji je umislio da istovremeno vodi dvije političke stranke”.

“Ne mogu nagađati na šta je mislio, ali vidite da uporno ponavljamo naše opredjeljenje da sa SBB-om radimo na stabilizaciji prilika, na dovršetku implementacije dogovora. Ne mogu spekulirati na koga je mislio gospodin Radončić”, dodao je lider SDA.

Pozdravljena je odluka Doma naroda o ukidanju “bijelog hljeba” te je Kolegij SDA pozvao da se što prije objave rezultati popisa stanovništva.

Također, data je puna podrška Islamskoj zajednici te osuđene prijetnje reisu-l-ulemi Huseinu Kavazoviću.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.