Imamović: Braneći svoj obraz Jurišić odbranio čast BiH

Vijesti 04. mar 201621:47 > 21:47
Faktor

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović ocijenio je, nakon odluke Apelacionog suda u Beogradu koji je pravosnažno oslobodio Iliju Jurišića optužbe za ratni zločin, jer nije bilo dokaza da je naredio napad na kolonu vojnika JNA u Tuzli 1992. godine, da je danas pobijedila pravda za Jurišića.

Smatrajući da je ovim učinjen veliki korak u normalizaciji odnosa dviju država, Imamović izražava zahvalnost Apelacionom sudu što je ispravio greške nižestepenih sudova, i na taj način, kako je naveo, očiglednu nepravdu pretvorio u dugo čekanu pravdu za Iliju Jurišića.

Imamović je zahvalio i svim građanima, vijećnicima i saradnicima, državnim organima, Fondaciji istina, pravda i pomirenje, advokatu Đorđu Dozetu, novinarima i nevladinim organizacijama na upornoj borbi za pravdu za Iliju Jurišića.

Gradonačelnik Tuzle se u svojoj poruci direktno obratio i Jurišiću riječima: “Draga Ilija, hvala Ti za veliku žrtvu i mučeništvo koje si sve ove godine podnosio za sve nas u Bosni i Hercegovini i Tuzli”.

-Ilija Jurišić je braneći svoj obraz i čast, odbranio čast i obraz Bosne i Hercegovine i Tuzle – naveo je Imamović u svojoj poruci, saopćeno je iz Press službe Grada Tuzla.