Vruća politička noć pred onima koji žele vlast u BiH

Vijesti 14. nov 201419:20 > 19:31
Screenshot N1

Danas posljednje pripreme SDA, koja je sa Demokratskom frontom Željka Komšića i Savezom za promjene, dakle, oponentom Milorada Dodika u RS, potpisala sporazum, ali i cjelodnevna sjednica predsjedništva HDZ BIH pred sutrašnje mostarske razgovore.

Reporterka N1, Jasmina Demirović koja se uživo javila u Dnevnik N1 televizije, prenijela je kako je sjednica HDZ-a, koja je trajala satima, konačno završena.

Čović danas nije želio komentarisati izjave zamjenik predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o tome kako drugi RTV kanal, izborna jedinica ili entitet nisu dobar put, već je naveo da je samo pitanje vremena da li će se hoće problematika RTV kanala na hrvatskom jeziku riješiti za šest ili 36 mjeseci.

Na sastanku HDZ-a razgovaralo se o implementaciji izbornih rezultata uoči sutrašnjeg sastanka. Dragan Čović je rekao kako treba sačekati da se prvo formira vlast na nižim nivoima, kantonalnim i entitetskim, a tek onda treba razgovarati na državnoj razini.

HDZ donosi konačnu odluku da li će ući u partnerstvo s drugim strankama, bez obzira koliko bitan stav ima Hrvatski narodni sabor.