Fahrudin Radončić ostaje na liječenju u bolnici

Vijesti 10. mar 201615:10 > 15:12
N1

Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnosti i delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, ostaje na liječenju na Univerzitetsko-kliničkom centru Sarajevo nakon što je jučer iz pritvora dovezen zbog problema sa srcem.

Kako je saopšteno iz UKCS-a, konzilij na čelu sa prof. dr. Mirsadom Kacilom i prof. dr. Mehmedom Kulićem odlučili su da pacijenta hospitaliziraju.

Sutra bi se u Sudu Bosne i Hercegovine trebalo održati ročište za izjašnjenje o krivnji, ali kako sada stvari stoje, zbog zdravstvenih problema optuženog Radončića, ročište će biti odgođeno.

Podsjetimo, Radončiću je ponovo određen pritvor 4. marta nakon što je prethodno prekršio mjere zabrane. Rješenjem Suda BiH pritvor može trajati najduže dvije godine računajući od dana potvrđivanja optužnice, do 15. februara 2018. godine ili do druge odluke Suda.

Protiv Radončića, ali i stranačkih kolega Bakira Dautbašića i Bilsene Šahman, je 15. februara potvrđena optužnica po svim tačkama.

Oni su svojim djelovanjem, prema navodima Tužilaštva BiH, međusobnim dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama, u vremenskom periodu od 14. 12. 2015. godine do 12. 01. 2016. godine, počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.