Kablovski operateri nisu odgovorili na ponudu Sport Kluba

Vijesti 12. mar 201608:20 > 08:24
N1

United Media S.a.r.l preko svog lokalnog agenta u BiH uputio je ponude kablovskim operaterima za   distribuciju Sport Klub kanala u skladu s odlukom Konkurencijskog vijeća.   

S obzirom na neistinite tvrdnje koje su se pojavile u medijima, plasirane od strane Asocijacije kablovskih operatera (AKOP) o tome da Sport Klub d.o.o. iz Sarajeva nije ispoštovao rješenje Konkurencijskog vijeća BiH, a vezano za slučaj distribucije Sport Klub kanala, United Media S.a.r.l., ovlašteni emiter ovog kanala i principal Sport Klub d.o.o., ovom prilikom javnost želi upoznati s činjenicama.

United Media S.a.r.l., u potpunosti poštuje pravni poredak i institucije svake države u kojoj direktno ili indirektno posluje, uključujući Bosnu i Hercegovinu, a naročito Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine. Bez prejudiciranja toka postupka pred nadležnim organima i sudovima, United Media S.a.r.l. je izmijenio komercijalnu politiku distribucije kanala Sport Klub i u skladu s rokovima iz rješenja Konkurencijskog vijeća uputio ponudu s opštim uslovima poslovanja svim operaterima koji su u ranijem periodu izrazili želju da zaključe ugovor za distribuciju kanala Sport Klub.

United Media S.a.r.l. bio je u potpunosti na raspolaganju svim kablovskim distrubuterima radi zadovoljavanja neophodnih uslova za potpisivanje ugovora i početak distribucije kanala Sport Klub.

Međutim, nijedan operater nije prihvatio ponudu United Media S.a.r.l. za zaključenje ugovora o distribuciji kanala Sport Klub. Naime, United Media S.a.r.l. obratili su se u definisanom roku od 60 dana samo Elta Kabel d.o.o. iz Doboja i JP Hrvatske telekomunikacije d.d. iz Mostara.

Napominjemo da se društvo Elta kabel d.o.o koji stoji iza ovakvih tendencioznih napisa u medijima od strane AKOP-­ ‐a, u skladu sa opštim uslovima United Media S.a.r.l., smatra blokiranim operaterom zbog prethodnog neovlaštenog emitovanja programskog sadržaja Sport kluba i neizmirenih dugovanja iz ranijeg perioda. Naime, zbog neovlaštenog

emitovanja Sport Kluba i višestrukog umanjenja prijavljenog broja korisnika koji su osnov za naplatu naknade, ovo društvo je tuženo još 2013. od strane prethodnog emitera Sport Kluba za naknadu štete u milionskim iznosima.

United Media S.a.r.l je unatoč tome izrazila spremnost za razgovor o izradi sporazuma za poravnanje neizmirenih dugovanja , kako bi se moglo pristupiti i potpisu ugovora za distribuciju United Media S.a.r.l kanala za naredni period.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.