Pripadnici četničkog pokreta otjerali ekipu FTV iz Višegrada

Vijesti 13. mar 201615:54 > 16:04
Srna

Ekipa emisije "Mreža" Federalne televizije otjerana je danas sa snimanja u Višegradu gdje su se okupili pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta.

Kako je za Klix.ba rekla Elma Kazagić, urednica magazina Mreža, oni su bili među prvim ekipama koje su snimale današnje okupljanje Ravnogorskog pokreta.

“Inserte smo uzimali na trgu u Višegradu gdje je okupljanje počelo a poslije smo otišli i u tzv. Draževinu. U jednom trenutku neko nam je prišao s leđa i prisilno su nas odveli do ‘vojvode’. On nam je naredio da odmah odemo”, kaže Kazagić.

Sagledavši okolnosti, novinari FTV-a su odlučili, zbog vlastite sigurnosti, otići.

“Događaj nismo prijavili policiji jer nam je bilo, prije svega, stalo da se izvučemo jer nam je bilo jasno kakva je situacija”, kaže Kazagić.

Ravnogorci su se u velikom broju okupljali i prethodnih godina, na zaprepaštenje povratnika i porodica žrtava u gradu u kojem je tokom rata u BiH ubijeno gotovo 3.000 Bošnjaka, od čega 128 djece.

Pripadnici Ravnogorskog pokreta su u okolini Višegrada fizički napali ekipu televizije N1, a ekipu magazina Mreža Federalne televizije otjerali sa lokacije snimanja.