Radnik Krivaje Mobel kroz suze: Prijetili su mi

Vijesti 18. mar 201613:02 > 13:11
N1

Predsjednik Sindikata radnika Krivaje Mobel Besim Hasić kazao je za N1 kako su mu sinoć ispred stana u Zavidovićima upućene prijetnje kojima su željeli da uplaše Hasića kako bi odustao od borbe za svoja prava.

Na izmaku smo snaga, ali nas neće uplašiti. Meni je sinoć ispred stana došlo nekoliko osoba. Prijetili su mi“, kroz suze je rekao Hasić za ekipu N1 koja prati dešavanja u Zavidovićima u vezi protesta radnika Krivaje Mobel.

Hasić tvrdi da se imovina Krivaje Mobel konstantno pljačka i da ljudi koji su kupili Krivaju Mobel gledaju samo da izvuku imovinu.

Radnici Krivaje Mobel iz Zavidovića  od jutros su ponovo blokirali gradske raskrsnice te su na taj način od nadležnih zatražili da zaštite imovinu koja se nalazi u fabrici u kojoj su radili dugi niz godina.

Podsjetimo, nezadovoljstvo radnika Krivaje traje već duže vrijeme zbog neuplaćenog zdravstvenog osiguranja i neisplaćenih plata i već nekoliko puta su blokirali magistralni put M-17 Zenica.

“Od danas pa narednih 365 dana će trajati blokada, odnosno dok se ne riješi sve što treba, jer ne mogu četiri kriminalca da drže grad. Naši zahtjevi su pod broj jedan sudska zabrana i zaštita imovine, a pod broj dva je smjena načelnika PU Zavidovići i dalje da sud odrađuje kako mora da odrađuje“, izjavio je jutros za N1 član Sindikata radnika Besim Hasić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.