Izetbegović putem medija pozdravio Radončića u pritvoru

Vijesti 28. mar 201618:41 > 18:42
SBB

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Herceogovine i lider Stranke demokratske akcije (SDA), obratio se medijima nakon današnjeg uskršnjeg prijema koji je organizovao nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. Izetbegović je iskoristio priliku da putem medija pozdravi svog koalicionog partnera Fahrudina Radončića.

Novinare je interesovao komentar na to da zastupnici SBB-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH nisu htjeli glasati o tačkama dnevnog reda zbog, kako su naveli iz ove stranke, “politički motiviranog procesa, pritisaka na brojne ljekare i ataka na predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića”.

Izetbegović je naveo da su povodom ovog pitanja i neglasanja SBB-ovih zastupnika imali intenzivne međustranačke kontakte.

“Koliko vidim to je bilo jednokratno da se skrene pažnja na poziciju u kojoj se našao gospodin Radončić, da se ne zaboravi, i oni će nastaviti i sa diskusijama i sa glasanjima. Kad sam spomenuo gospodina Radončića, mislim da je ovo prilika da ga pozdravim, da pozdravim koalicionog partnera i da mu poželim svako dobro”, kazao je Izetbegović.

Podsjetimo, Sud BiH zakazao je za 30. mart početak suđenja u predmetu “Fahrudin Radončić i drugi”. 

Radončić se sredinom marta izjasnio da nije kriv, a nešto ranije su to učinili i drugooptuženi Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić. 

U optužnici se navodi da je Radončić rukovodio organizovanom grupom ljudi koji su od 14. decembra 2015. do 12. januara 2016. godine počinili niz krivičnih dijela.

Radončić je optužen za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.