Podignuta optužnica protiv specijalaca MUP-a RS

Vijesti 05. apr 201610:24 > 10:30
N1

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Vladana Malića, Gorana Paraša i Aleksandra Popovića, pripadnika Specijalne policije MUP-a RS i Olega Bande zbog postojanja osnovane sumnje da su učnili krivično djelo Organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom Razbojništvo i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Optužnica osumnjičene tereti da su kao pripadnici zločinačkog udruženja i to Vladan Malić kao organizator, a ostali kao članovi udruženja, zajedno sa još dva pripadnika specijalne policije Željkom Inđićem i Goranom Janjuzom i Danijelom Kuzmićem, radnikom agencije za transport novca „Sector Security“ d.o.o. Banjaluka, u septembru prošle godine na autoputu Banjaluka – Gradiška, primjenom sile i prijetnje, pucajući iz automatskih pušaka i prijetnjom ručnim raketnim bacačom (zoljom) zaustavili vozilo za transport novca i iz istog uzeli i prisvojili 616.548,25 KM na štetu „Unicredit banke“ Banjaluka.

Vladan Malić, Goran Paraš, Aleksandar Popović i Oleg Banda nalaze se u pritvoru, a optužnicom je predloženo da se istima pritvor produži do okončanja glavnog pretresa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.