FOTO| Spriječeno krijumčarenje oružja u zemlje EU

Vijesti 08. apr 201614:31 > 14:35
N1 / Arhiv

Službenici Granične policije BiH 7.4.2016. godine na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod spriječili su krijumčarenje veće količine oružja i municije u zemlje Evropske unije.

Oružje i municija pronađeni su prilikom pretresa putničkog motornog vozila Lancia, bh. registarskih oznaka, prilikom izlaska iz BiH. Vozilom je upravljao M.S. (1988.), državljanin BiH.

U namjenski napravljenom bunkeru za krijumčarenje ispod poda automobila otkriveno je: pet automatskih pušaka i četiri pištolja s pripadajućim okvirima za municiju, 381 komad municije za puške i 75 komada za pištolj. Daljnjim radom pripadnici GPBiH noćas su pretresli stambene objekte M.S. u Maglaju i porodičnu kuću Š.E. (1984.) u Zenici u kojoj je pronađeno 87 metaka raznih kalibara.

Oružje, municija i vozilo privremeno su oduzeti. M.S. lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe“. Proveden je u sjedište GPBiH gdje se kriminalistički obrađuje.

N1 / Arhiv
N1
N1
N1
N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.