Izetbegović: Sve smo prebrodili i sačuvali stabilnost

Vijesti 12. apr 201611:50 > 11:58
N1

"Mostar je grad koji je povezivao ljude, bio čvorište puteva i poslova, te mjesto susreta. Ta tradicija živi i danas. Mostar okuplja male i velike privrednike, domaće i inozemne ulagače. Ovakve manifestacije su dragocjene jer šalju u svijet pozitivne slike o Mostaru i BiH", rekao je Bakir Izetbegović na otvaranju Mostarskog sajma.

On je kazao da je uvjeren da će broj izlagača, koji je već veliki, rasti i u narednim godinama.

Drago mi je da je glavni partner Sajma Republika Turska. Saradnja BiH sa Turskom je u rastu u svim poljima. Turistička ponuda Mostara će biti bogatija za Hotel Ruža koji će gostima narednog sajma biti na raspolaganju. Uprkos svim našim razlikama u BiH, imali smo snage prepoznati put u budućnost, put napretka i integracija, put koji će građanima omogućiti da iskoriste prednosti koje imamo“, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Izetbegović je kazao da je bh. valuta stabilna, da su naši energetski potencijali enormni, te da imamo prirodna bogatstva, kulturnu baštinu i obrazovane ljude koji su spremni raditi.

2014. godine kada smo bili ovdje na Sajmu atmosfera je bila drugačija. Iza nas su bili veliki socijalni neredi, a pred nama poplave. Sve smo prebrodili, sačuvali stabilnost i danas imamo razloga za optimizam za napredak BiH i za sve koji u njoj žive“, rekao je član Predsjedništva BiH.

Napredak i stabilnost želimo i našim susjedima, naglasio je Izetbegović.

U ovom periodu smo zajedno opredijeljeni za ono što je Republika Hrvatska postigla, a to je članstvo u EU. Bitno je da jedni drugima pomažemo. Događaj poput ovog su konkretni pokazatelji u kojem smjeru trebamo ići.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.